Wij nemen de zorgen uit uw handen: deze verzekeraar biedt expats een Internationale Zorgverzekering en Overlijdensrisicoverzekering aan en wij geven u 17.5% speciale korting op de premies. Ontvang vandaag uw gratis offerte!

Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekering

Wat is een Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekering?

Een Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekering werkt vrijwel hetzelfde als elke zakelijke levensverzekering, behalve dat het speciaal is ontworpen voor bedrijven met werknemers in verschillende delen van de wereld.

Als een werknemer die onder de regeling valt, helaas zou overlijden, wordt een aanzienlijk bedrag uitbetaald aan de begunstigden, meestal familieleden. Het uit te keren bedrag is afhankelijk van wat de werkgever in de polis heeft vastgelegd.

Hoe werkt een Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekering?

Zoals gezegd betaalt een Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekering een forfaitair bedrag aan de begunstigden van een werknemer, mocht deze overlijden terwijl hij/zij bij uw bedrijf werkte. In ruil voor dekking betaalt het bedrijf een periodieke premie aan de verzekeringsmaatschappij.

In tegenstelling tot plannen voor één land kan een Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekering een groot aantal werknemers in tal van landen dekken. Hierdoor kunt u één centraal beheerd plan invoeren, dat een consistent niveau van voordelen en een efficiënte administratie biedt, die via één contract wordt uitgevoerd.

Een Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekering is ook nuttig voor werknemers die over de hele wereld reizen, omdat ze op hetzelfde plan kunnen blijven, zelfs als ze van het ene land naar het andere verhuizen.

Werkgevers selecteren aan het begin van de polis hoeveel dekking ze willen bieden. Dit kan een bepaald vast bedrag zijn, maar ook gebaseerd op een percentage van het salaris van de medewerker. De meest gebruikelijke dekking die door bedrijven wordt geboden, is 2x en 4x het salaris van een werknemer, hoewel sommige verzekeraars tot 15x het salarisdekking toestaan.

Als een werknemer bijvoorbeeld € 40.000,- per jaar verdient en een levensverzekering krijgt van tweemaal zijn salaris, dan wordt in het ergste geval € 80.000,- uitgekeerd door de verzekeraar.

Een Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekering werkt eenvoudig, maar biedt verschillende voordelen via één contract. Door een Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekering te onderschrijven, kunnen bedrijven elke werknemer veiligstellen tegen een veel betere prijs dan het kopen van een individuele polis voor elke persoon.

Wat zijn de voordelen van een Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekering?

 1. Financiële waarde: Zoals bij elke verzekeringsregeling geldt: hoe meer werknemers er zijn, hoe lager de premie per persoon. Levensverzekeringen zijn ook een van de goedkoopste dekkingsvormen die een bedrijf aan zijn werknemers kan bieden.
 2. Vereenvoudigde processen: Eén centraal plan voor meerdere mensen, waar ter wereld ze zich ook bevinden.
 3. Internationaal: Zoals hierboven, maar het is de moeite waard om te herhalen dat mondiale dekking zowel de kosten als de complexiteit van het opzetten van afzonderlijke regelingen in verschillende landen vermindert.
 4. Flexibiliteit: Het betaalde bedrag kan een vast bedrag zijn of gebaseerd zijn op een percentage van het salaris van de werknemer – dit heeft ook invloed op de premie.
 5. Beperkte medische controles vereist: In de meeste gevallen hoeft de medische geschiedenis van een werknemer niet openbaar te worden gemaakt als onderdeel van de premieberekening.
 6. Werving en retentie: Een levensverzekering regeling met een dergelijke brede reikwijdte zal aantrekkelijk zijn voor werknemers. Het toont ook uw zorgplicht aan voor iedere medewerker, waar ook ter wereld.

Wat zijn de gebruikelijke uitsluitingen waar u op moet letten? 

De voorwaarden van een Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekering kunnen variëren – zoals bij elk verzekeringsproduct. Enkele van de belangrijkste uitzonderingen waar u op moet letten zijn:

 • Landen die op de rode lijst staan: Een aantal verzekeraars beperkt en sluit de dekking uit voor landen die vermeld staan als ‘afgeraden reizen’.
 • Strijders: Een werknemer die ‘actief in oorlog is’ valt niet onder de polis
 • Individuen en teams: De polis moet ten minste drie werknemers dekken, dus deze is niet geschikt voor een persoon en team van twee personen.
 • Catastrofale gebeurtenissen: Alle polissen van een Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekering zullen een bovengrens bevatten voor het geval dat meerdere werknemers allemaal op hetzelfde moment overlijden, ook wel een ‘catastrofale gebeurtenis limiet’ of ‘enkele gebeurtenis limiet’ genoemd. De maximale uitbetaling wordt vastgelegd in de voorwaarden.
 • Lokaal gecontracteerde werknemers: Sommige verzekeraars bieden alleen dekking aan centraal gecontracteerde werknemers, maar het is mogelijk om een Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekering op te zetten die ook lokaal gecontracteerde werknemers dekken. Het zal afhangen van de regelgeving status van het land in kwestie.
 • Leeftijdsgrenzen: Over het algemeen bieden de aanbieders van Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekeringen dekking voor werknemers tot een leeftijd tussen 65 en 70 jaar. Alleen in uitzonderlijke omstandigheden zal een verzekeraar overwegen om dekking aan te bieden voor oudere werknemers.

Hoeveel kost een Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekering?

De kosten van een Internationale Collectieve Overlijdensrisicoverzekering zijn laag in vergelijking met veel andere internationale personeelsbeloningen. De prijs van een polis wordt berekend op basis van een aantal factoren, waaronder:

 • Leeftijd van de werknemer
 • Woonland van de werknemer
 • Salarislijst
 • De gekozen vaste uitkering, of meervoudig salaris
 • Of de regeling verplicht of vrijwillig is
 • Of er ook dekking voor nabestaanden is

Vanwege deze variabelen kunnen prijzen alleen geval per geval bekeken worden. Om u een idee te geven, hebben wij hieronder enkele voorbeelden van offertes:
Voorbeeld 1: 15 werknemers verzekerd, vrijwillige regeling, geen personen ten laste, 3x salaris, totaal verzekerd bedrag € 3.423.178
Prijs: € 7.847 – € 10.602
Voorbeeld 2: 13 werknemers gedekt, verplichte regeling, geen personen ten laste, 4x salaris, totaal verzekerd bedrag € 2.546.915
Prijs: € 4.037 – € 5.226
Voorbeeld 3: 35 werknemers gedekt, vrijwillige regeling, geen personen ten laste, 4x salaris, totaal verzekerd bedrag € 6.857.079
Prijs: € 10.325 – € 13.367

 

Wij hebben jarenlange ervaring en zijn gespecialiseerd in het samenstellen van effectieve employee benefits plannen. Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen, vul dan onderstaande korte vragenlijst in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Of stuur ons gewoon een e-mail.

 

Andere Websites

Expat Wealth At Work - om u te helpen uw financiën als expat te optimaliseren. Van hints en tips over alles wat met financiën te maken heeft tot ideeën en gedeelde ervaringen van de wereldwijde expat gemeenschap, het is de plek om te leren en geïnspireerd te raken om uw eigen financiële bestemming te creëren en te realiseren.

Expat Insurance - English version of this site.