Wij nemen de zorgen uit uw handen: deze verzekeraar biedt expats een Internationale Zorgverzekering en Overlijdensrisicoverzekering aan en wij geven u 17.5% speciale korting op de premies. Ontvang vandaag uw gratis offerte!

Hoe de gezondheid van internationale werknemers te beschermen

Gepubliceerd op 18 september 2023 om 14:07

Veranderingen in de mondiale werkgelegenheid dynamiek na een pandemie houden aan. Er is een wereldwijde oorlog om talent gaande en veel werknemers die graag een 'workcation' willen nemen, vragen hun werkgevers of ze dat kunnen doen.

Internationale opdrachten voor de korte termijn die traditioneel door expats werden afgehandeld, worden steeds vaker door lokale werknemers op zich genomen, en expats kiezen steeds vaker voor hybride werkmodellen waarmee ze weer in hun thuisland kunnen gaan wonen en indien nodig kunnen pendelen. tot een toename van internationaal werken op afstand.

 

Het ouderwetse model van expats die voornamelijk in Singapore, Londen en New York werken, bestaat niet meer. Traditionele langetermijnopdrachten gaan afnemen. In plaats daarvan roept het nieuwe internationale hybride werkmodel dat opkomt problemen op over de voordelen die aan werknemers worden geboden, zoals de mogelijke toename van de vraag naar buitenlandse medische dekking. Een reisverzekering van negentig dagen is niet genoeg voor mensen die nu meerdere kortere periodes naar het buitenland willen pendelen.

 

Werkgevers moeten nadenken over manieren om de gezondheid van hun buitenlandse personeel te waarborgen. Verzekeraars over de hele wereld nemen kennis van de stijgende claims op het gebied van kanker en geestelijke gezondheidszorg. Meer dan de helft (55%) van de verzekeraars wereldwijd meldde dat zij hogere claims ontvingen voor ziektes in een later stadium als gevolg van uitgestelde zorg, waarbij kanker nu de belangrijkste oorzaak van de claimuitgaven is. Individuen moeten niet bang zijn om hun verzekeraar om ondersteuning en preventie te vragen, en vroege toegang tot uitmuntende behandelcentra moet een prioriteit zijn.

 

Het aantal claims met betrekking tot de geestelijke gezondheid van werknemers is zowel tijdens als na de pandemie toegenomen. 32% van de internationale werknemers heeft minder dan vijf psychiatrische advies sessies van een uur in hun binnenlandse en internationale plannen, en 36% heeft minder dan tien sessies.

 

Ondanks stijgende medische uitgaven als gevolg van variabelen zoals inflatie, groter gebruik en vertraagde diagnose, zijn de pensioenuitkeringen de afgelopen jaren niet gestegen. Het medische trendpercentage, dat de stijging van de kosten van gezondheidszorg over de hele wereld meet, zal naar verwachting in 2023 wereldwijd 12,3% bereiken.

 

Het eenvoudiger maken voor internationale werknemers om toegang te krijgen tot tijdige en preventieve gezondheidszorg is van cruciaal belang om deze verwachte prijsstijgingen te verlagen. De helft van de verzekeraars denkt erover om apps en draagbare technologieën aan te bieden of te dekken om werknemers in staat te stellen ziekten zelf te beheersen, en 37% denkt aan apps die waarschijnlijke diagnoses voor eenvoudige medische problemen aangeven.

 

Zeven van de tien verzekeraars (72%), die het belang erkennen van de bescherming van de gezondheid van hun klanten, bieden nu diensten aan waarmee werknemers virtueel kunnen praten of sms'en met elke geschikte arts of verpleegkundige, ongeacht het land waarin ze zich fysiek bevinden. Naarmate bedrijven de ‘nieuwe norm’ van mondiale mobiliteit binnen hun organisaties blijven definiëren, zal de toegang tot deze virtuele diensten steeds belangrijker worden.

 

Ook de toegang tot verzekeringen op nationaal niveau neemt toe, waardoor het voor multinationale ondernemingen moeilijker wordt om medische dekking te verkrijgen voor hun werknemers die in andere landen werken.

 

Daarom wordt verwacht dat het veel complexer zal worden om werknemers een consistente en harmonieuze gezondheidszorg ervaring te bieden, ongeacht het land waarin ze werken. Deze complexiteit kan echter met succes worden beheerd met geschikte internationale technieken voor voordeel beheer.

Wij hebben jarenlange ervaring met specialisatie in het samenstellen van effectieve employee benefits. Als u wilt weten hoe wij u kunnen helpen, kunt u ons een e-mail sturen. 

Andere Websites

Expat Wealth At Work - om u te helpen uw financiën als expat te optimaliseren. Van hints en tips over alles wat met financiën te maken heeft tot ideeën en gedeelde ervaringen van de wereldwijde expat gemeenschap, het is de plek om te leren en geïnspireerd te raken om uw eigen financiële bestemming te creëren en te realiseren.

Expat Insurance - English version of this site.


«