Wij nemen de zorgen uit uw handen: deze verzekeraar biedt expats een Internationale Zorgverzekering en Overlijdensrisicoverzekering aan en wij geven u 17.5% speciale korting op de premies. Ontvang vandaag uw gratis offerte!

Zorgverzekering als bouwsteen voor uw levensduur en gezondheid

Gepubliceerd op 2 mei 2023 om 18:10

Met regeringen over de hele wereld die moeite hebben om fatsoenlijke door de staat gefinancierde gezondheidszorg te bieden, spelen medische kosten verzekeringen een steeds grotere rol bij het in stand houden van de gezondheidsduur van degenen die het geluk hebben ervoor te kunnen betalen.De meesten van ons verlangen naar een lang leven, maar een lang leven is alleen een goede zaak als het gepaard gaat met kwaliteit van leven. Hoe geeft u  uzelf de best mogelijke kans om beide te hebben? Een goede zorgverzekering speelt hierbij een grote rol!

De gemiddelde levensduur neemt toe, maar hoe zit het met de gezondheid? Uw kansen om 100 te worden nemen toe! De Verenigde Naties schatten dat er in 2023 wereldwijd bijna 600.000 honderdjarigen zijn en dat dit aantal in 2050 zal zijn gestegen tot maar liefst 3,7 miljoen. Hoewel een langere levensduur geweldig klinkt, is het alleen positief als een bepaalde kwaliteit van leven behouden blijft. De gezondheidsduur is de tijd dat u in goede gezondheid verkeert en in staat bent een actief en bevredigend leven te leiden. Niemand wil tientallen jaren doorbrengen met pijn en/of een ernstig aangetaste levenskwaliteit die eerder ellende dan vreugde brengt.

Helaas is de gezondheidsduur voor velen veel korter dan de levensduur. In een recent artikel over verschuivende demografische gegevens lazen we het volgende:

“Hoewel de gemiddelde man nu bijna 80 jaar kan worden, is zijn gemiddelde gezonde levensverwachting slechts 63 jaar, hij zal 17 jaar doorbrengen met een of andere vorm van gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, diabetes type II of hartaandoeningen. Dit legt een behoorlijke druk op de overheidsfinanciën, die slechts ten dele wordt gecompenseerd door lagere uitgaven op het gebied van onder meer onderwijs. Naarmate meer mensen langer in een ‘niet goede’ gezondheid verkeren, leidt dit tot ongewenste economische gevolgen: mensen kunnen bijvoorbeeld niet werken of moeten dure en doorlopende medische zorg zelf financieren.”

Hoe kunnen we de gezondheidsduur vergroten?

Er is een hele schat aan informatie beschikbaar over het behoud van onze gezondheid naarmate we ouder worden. Begin dit jaar bood een baanbrekend onderzoek inzicht in het vertragen van de achteruitgang van de geestelijke gezondheid, terwijl de voordelen van lichamelijk gezond blijven duidelijk zijn.

Maar hoe goed ons bewegingsregime, stressmanagement en dieet ook zijn, er zullen zich problemen met de gezondheidszorg voordoen. De mogelijkheid om toegang te krijgen tot hoogwaardige gezondheidszorg en snel de juiste behandeling te krijgen wanneer dat nodig is, is een sleutelelement om gezond te blijven.

De rol van een ziektekostenverzekering bij het behouden van een goede gezondheid

Er is een verband tussen een gebrek aan ziektekostenverzekering en een slechte gezondheid. Onverzekerde mensen krijgen minder vaak aanbevolen zorg voor ziektepreventie, zoals kankerscreening, tandheelkundige zorg, advies over voeding en lichaamsbeweging en griepvaccinatie. Ze krijgen ook minder vaak aanbevolen zorg voor ziekten zoals diabetes. Er is dus een verband tussen sterfgevallen en een gebrek aan gezondheidsdekking. Elk jaar zijn er duizenden sterfgevallen die verband houden met een gebrek aan ziektekostenverzekering.

Het lijkt vrij overtuigend dat het niet hebben van een verzekering leidt tot problemen bij de toegang tot gezondheidszorg, latere diagnose van ernstige ziekten, latere ziekenhuisopname en een verhoogde kans op overlijden tijdens een ziekenhuisverblijf. Zo heeft de achteruitgang van de door de overheid verstrekte gezondheidszorg in de Verenigde Staten in de afgelopen tien jaar het verband tussen toegang tot particuliere gezondheidszorg en een goede gezondheid waarschijnlijk alleen maar versterkt.

Gezien al deze factoren lijkt het een goed idee om een ziektekostenverzekering af te sluiten om uzelf de beste kans te geven om uw gezondheidsduur te vergroten. Hoewel het niet kan garanderen dat u niet ziek wordt, geeft het u de best mogelijke kans op een vroege diagnose en behandeling. Dit vergroot op zijn beurt uw kans op herstel, of dat nu van iets relatief goedaardig is of een van de drie grote moordenaars: kanker, hartaandoeningen en beroertes.

Het is onontkoombaar dat u een grotere kans heeft om aanspraak te maken op een medische polis naarmate u ouder wordt en de premies daardoor stijgen. U moet hiermee rekening houden als onderdeel van uw financiële planning.

Als u een expat bent en u wilt hulp bij het vinden van de juiste ziektekostenverzekering die bij uw budget past, werkt Expat Verzekeringen samen met alle grote aanbieders en wij hebben de expertise om alle mogelijkheden te doorzoeken en u te begeleiden bij uw beslissing.

Neem contact met ons op voor meer informatie over een uitgebreide ziektekostenverzekering: hello@expat-verzekeringen.com

Andere Websites

Expat Wealth At Work - om u te helpen uw financiën als expat te optimaliseren. Van hints en tips over alles wat met financiën te maken heeft tot ideeën en gedeelde ervaringen van de wereldwijde expat gemeenschap, het is de plek om te leren en geïnspireerd te raken om uw eigen financiële bestemming te creëren en te realiseren.

Expat Insurance - English version of this site.


«   »