Wij nemen de zorgen uit uw handen: deze verzekeraar biedt expats een Internationale Zorgverzekering en Overlijdensrisicoverzekering aan en wij geven u 17.5% speciale korting op de premies. Ontvang vandaag uw gratis offerte!

Hoe kiest u als expat een zorgverzekering?

Gepubliceerd op 10 april 2023 om 13:13

Het hebben van de juiste zorgverzekering als expat voor u en uw gezin is essentieel. Hoewel de meeste expat verloning pakketten een ziektekostenverzekering bevatten die door de werkgever wordt betaald of gesubsidieerd, krijgt u soms alleen een basisdekking. Werkgelegenheid is ook niet de enige reden waarom u naar het buitenland verhuist. U kan ervoor kiezen om te verhuizen om redenen van levensstijl of omdat u van plan bent om in het buitenland met pensioen te gaan.

Wat uw redenen ook zijn om naar het buitenland te verhuizen, een privé zorgverzekering:

 • Helpt u sneller toegang te krijgen tot behandeling en zorg
 • Biedt u toegang tot Engelssprekende medische professionals in particuliere zorginstellingen
 • Verlaagt uw medische kosten
 • Dit betekent dat u niet afhankelijk hoeft te zijn van universele gezondheidszorg als uw nieuwe land zo'n systeem heeft
 • Het kan zelfs een voorwaarde zijn voor het verkrijgen van een visum om in uw nieuwe land te wonen

Hoewel er veel te overwegen is bij het zoeken naar een privé zorgverzekering, hoeft het niet moeilijk te zijn om er een te kiezen. Laten we eens kijken hoe u de ideale zorgverzekering kunt kiezen.

Vraag uzelf eerst af: heb ik een privé zorgverzekering nodig?

Zelfs de meest betaalbare particuliere ziektekostenverzekeringen kunnen een aanzienlijke uitgave zijn. Stel dat u verhuist naar een land met een universeel gezondheidszorgsysteem, waartoe u als expat toegang hebt vanaf de dag dat u daarheen verhuist en gratis of goedkope zorg ontvangt. Mogelijk hebt u geen privé zorgverzekering nodig. Dat is een vraag die alleen u kunt beantwoorden, afhankelijk van hoe comfortabel u bent met het vooruitzicht om naar een ziekenhuis in uw nieuwe land te gaan. We raden u aan om zelfs in dergelijke omstandigheden te overwegen een privé verzekering af te sluiten. Afhankelijk van het land waarnaar u verhuist, zijn specifieke behandelingen mogelijk niet beschikbaar in het openbare gezondheidssysteem of hebben ze hoge kosten als ze dat wel zijn.

Voor wie heeft u dan uw zorgverzekering nodig?

Het is van vitaal belang dat uw zorg verzekering uw hele gezin dekt als u met uw partner en kinderen naar het buitenland verhuist. Evenzo, als u alleenstaand bent en alleen verhuist, hoeft u zich geen zorgen te maken over gezinsdekking of het toevoegen van kraamzorg aan uw plan. Zodra u deze twee vragen heeft beantwoord, kunt u zich gaan concentreren op het specifieke plan dat u nodig heeft.

Bepaal het dekkingsniveau dat u nodig heeft

Het meest cruciale aspect bij het kiezen van een privé verzekering is het bepalen van het dekkingsniveau dat u nodig heeft. Het geeft u niet alleen gemoedsrust, u kunt zich laten behandelen wanneer dat nodig is, uw dekkingsniveau bepaalt ook de hoogte van uw premie.

Verschillende verzekeraars bieden allemaal individuele soorten dekking en niveaus die uniek zijn voor hen. Daarom moet u bereid zijn om vragen te stellen wanneer u rondkijkt voor een zorgverzekering. Het komt vaak voor dat hetzelfde bij de ene verzekeraar anders wordt geformuleerd, dus u moet attent zijn om ervoor te zorgen dat u het juiste plan krijgt. Om u een voorbeeld te geven van de beslissingen die u mogelijk moet nemen bij het kiezen van de dekking, schetsen we hieronder de plannen die wij u kunnen aanbieden.

De eenvoudigste manier om de gezondheidsplannen op te splitsen, is door de soorten zorg waartoe u toegang hebt. Telkens u naar het volgende niveau gaat, krijgt u alles wat u in het vorige niveau kreeg, plus de relevante aanvullende dekking.

Intramurale en dagbehandeling

Ziekenhuisopname en dagbehandeling worden gedekt door al de plannen die we aanbieden, wat betekent dat als u moet worden opgenomen in het ziekenhuis, uw behandelingskosten worden gedekt. Door de aard van deze dekking bent u niet gedekt voor consulten die leiden tot een diagnose, of voor elke behandeling die u poliklinisch krijgt.

Ambulante zorg

Door extramurale zorg toe te voegen aan uw plan, kunt u uw kosten dekken voor zowel poliklinische behandelingen als voor intramurale en dagbehandeling. Een dergelijke dekking is handig als u ooit wordt gediagnosticeerd met een aandoening die voortdurend moet worden behandeld zonder dat u in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Tandarts behandeling

Zelfs landen met universele en gratis gezondheidszorg, zoals het Verenigd Koninkrijk, brengen vaak kosten in rekening voor tandheelkundige behandelingen, wat duur kan zijn. Zelfs als u het geluk hebt om alleen regelmatige controles nodig te hebben en geen andere behandeling, kan het nog steeds de moeite waard zijn om een dekking voor deze te hebben.

Kraamzorg

Als u met uw partner naar het buitenland verhuist en van plan bent een gezin te stichten, zorgt een kraamzorgdekking er meestal voor dat u toegang heeft tot de controles die u nodig heeft vanaf het moment dat uw zwangerschapstest uw het spannende nieuws vertelt.

Neem de tijd om precies te begrijpen wat wel en niet gedekt is

Het begrijpen van de uitsluitingen die aan een particulier gezondheidsplan zijn verbonden, moet een belangrijke overweging zijn.

Sommige uitsluitingen zijn van toepassing op bijna alle soorten zorgverzekeringen, zoals:

 • Reeds bestaande of chronische aandoeningen
 • Aandoeningen die voortkomen uit drugs- of alcoholmisbruik
 • Behandeling van onvruchtbaarheid
 • Een tweede opinie krijgen

Sommige verzekeraars sluiten echter ook het volgende uit:

 • Orgaan transplantaties
 • Langdurige behandeling, zoals nierdialyse, ook als u een diagnose krijgt na het afsluiten van een plan
 • Behandeling van ziekten die verband houden met epidemieën of pandemieën

Als u gezond bent wanneer u uw zorgverzekering afsluit, lijken deze uitsluitingen misschien niet relevant. Maar onthoud dat, voor langdurige aandoeningen en behandelingen, als ze nu uitsluitingen zijn, u het een uitdaging zult vinden om dekking te krijgen als u ooit wordt gediagnosticeerd. U moet ze aangeven als reeds bestaande voorwaarden als u wilt overstappen naar een nieuwe zorgverzekering.

Zorg ervoor dat uw eigen risico betaalbaar is

Uw eigen risico is een andere factor die bijdraagt ​​aan de kosten van uw gezondheidsplan.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een hoger eigen risico te nemen om de kosten van uw premies te verlagen, moet u ervoor zorgen dat u uw eigen risico kunt betalen. Het niet betalen van uw eigen risico kan uw plan ongeldig maken en ertoe leiden dat u een medische rekening krijgt voor 100% van de kosten.

Praat met ons bij het kiezen van uw particuliere zorgplan om de juiste balans te vinden tussen betaalbare premies en een realistisch, betaalbaar eigen risico.

Het juiste particuliere gezondheidsplan voor u kiezen

Het kiezen van een privé-gezondheidsplan kan ontmoedigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Als u eenmaal heeft besloten dat u een particulier gezondheidsplan nodig heeft, hoeft  u alleen maar een plan te kiezen waarbij u zich prettig voelt en dat u zich kan veroorloven.

Als u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering, contacteer ons dan vrijblijvend: hello@expat-verzekeringen.com

Andere Websites

Expat Wealth At Work - om u te helpen uw financiën als expat te optimaliseren. Van hints en tips over alles wat met financiën te maken heeft tot ideeën en gedeelde ervaringen van de wereldwijde expat gemeenschap, het is de plek om te leren en geïnspireerd te raken om uw eigen financiële bestemming te creëren en te realiseren.

Expat Insurance - English version of this site.