Wij nemen de zorgen uit uw handen: deze verzekeraar biedt expats een Internationale Zorgverzekering en Overlijdensrisicoverzekering aan en wij geven u 17.5% speciale korting op de premies. Ontvang vandaag uw gratis offerte!

De kosten van een zorgverzekering voor expats

Gepubliceerd op 6 februari 2023 om 13:12

Met de recente pandemie nog vers in het geheugen, is het niet meer dan normaal dat meer van ons nadenken over het beschermen van onze gezondheid. Dit kan met name het geval zijn als u in het buitenland woont en niet bekend bent met het lokale gezondheidssysteem, of als u vaak reist en wilt weten dat u beschermd zult zijn, waar u ook bent.

Door een particuliere ziektekostenverzekering af te sluiten, kunt u er zeker van zijn dat u toegang hebt tot hoogwaardige gezondheidszorg en snel toegang krijgt tot de behandeling die u nodig hebt, zonder te hoeven wachten. Voor "frequent flyers" of expats die in het buitenland wonen, is een internationaal ziektekosten verzekeringsplan dat u toegang geeft tot particuliere gezondheidszorg wereldwijd vaak de juiste keuze.

Maar wat beïnvloedt de kosten van particuliere gezondheidszorg en waar moet u op letten bij het kopen van een plan?

Uw leeftijd

Het is geen geheim dat naarmate u ouder wordt, u vatbaarder wordt voor ziektes. Over het algemeen geldt dat hoe ouder u bent, hoe groter de kans dat u gezondheidszorg nodig heeft, met name voor ziekten en aandoeningen die verband houden met oudere leeftijd, zoals hartaandoeningen.

U moet er dus rekening mee houden dat uw zorgpremie stijgt naarmate u ouder wordt. U krijgt echter geen brief op uw verjaardag waarin staat dat de prijs van uw zorgplan omhoog gaat! In plaats daarvan prijzen de meeste verzekeraars plannen per leeftijdscategorie, bijvoorbeeld van 31 tot 35 of 46 tot 50, wat betekent dat uw premie zal stijgen zodra u van de ene leeftijdscategorie naar de andere gaat, maar alleen bij de jaarlijkse vervaldag van uw polis.

Afhankelijk van de leeftijdscategorie waar u naartoe gaat, bijvoorbeeld als u de leeftijd van 65 jaar overschrijdt, kan uw premie forser stijgen.

Uw locatie

Een belangrijke drijfveer voor uw zorgverzekering premie zijn de kosten van medische zorg in het land waar u woont. Hoe duurder het lokale zorgstelsel, hoe hoger uw premie. Als u een expat bent, kan dit verklaren waarom uw premie aanzienlijk kan verschillen als u van het ene naar het andere land verhuist, afhankelijk van waar u naartoe verhuist. 

Als u kiest voor een internationale ziektekostenverzekering, kan uw premie ook worden beïnvloed, afhankelijk van het geografische dekkingsgebied waarvoor u bescherming wilt. De meeste internationale ziektekostenverzekeringen sluiten bijvoorbeeld standaard de VS uit, dus als u dekking voor de VS wilt toevoegen, verhoogt dit uw premie.

Omgekeerd kunt u mogelijk uw premie verlagen door te kiezen voor een kleiner geografisch dekkingsgebied, bijvoorbeeld alleen regionale dekking in plaats van wereldwijde dekking. We bieden meer betaalbare polissen aan met regionale dekkingsopties in sommige delen van de wereld, zoals dekking voor alleen Europa of Zuidoost-Azië, afhankelijk van waar u woont.

Het dekkingsniveau dat u wilt


Een andere belangrijke factor die van invloed is op uw premie, is het dekkingsniveau dat u kiest. Het zou geen verrassing moeten zijn dat een uitgebreider plan met hogere uitkeringslimieten duurder zal zijn dan een plan dat u alleen dekt voor ziekenhuisbehandeling.

Het goede nieuws hier is dat u de controle heeft over het plan dat u kiest en dat u altijd het juiste plan moet kiezen voor u en de levensstijl van uw gezin. Het dekkingsniveau dat u kiest, heeft invloed op twee belangrijke elementen van uw plan:

  1. De limieten van uw planvoordelen (d.w.z. de waarde van de behandeling waarvoor u binnen uw plan aanspraak kunt maken);
  2. De specifieke vormen van zorg die onder de verzekering vallen (zoals tandheelkundige behandelingen, kraamzorg en fysiotherapie).

Uitgebreidere plannen hebben hogere uitkeringslimieten en dekken u voor meer soorten behandelingen, dus u moet overwegen wat belangrijk voor u is. Denkt u er bijvoorbeeld aan om in de nabije toekomst een gezin te stichten, dan kunt u kiezen voor een hogere dekking waarbij huisartsbezoek en kraamzorg zijn inbegrepen. Als u echter jong en gezond bent en een beperkt budget heeft, kiest u misschien liever voor een "In-Patient only-plan" dat u dekt voor ziekenhuisbehandeling en urgente zorg als u dat nodig heeft.

Uw gezondheid


Het is ook belangrijk om te onthouden dat uw huidige gezondheidstoestand van invloed is op uw zorgverzekering premie en hoe dit de premie beïnvloedt, hangt af van uw gezondheidsstatus en de aanbieder die u kiest.

De meeste zorgverzekeraars zullen u een medische vragenlijst laten invullen als onderdeel van het aanvraag proces om uw algemene gezondheidstoestand en daarmee uw 'risiconiveau' te beoordelen. U moet een reeds bestaande medische aandoening, zoals diabetes, of recente gezondheidsproblemen of operaties bekendmaken.

Sommige verzekeraars kunnen ook vragen stellen over uw alcoholgebruik, gewicht, bewegingsgewoonten en of u rookt, om uw risiconiveaus beter te kunnen beoordelen. Wat uw omstandigheden ook zijn, u moet eerlijke antwoorden geven op alle vragen, zodat u niet het risico loopt uw plan op een later tijdstip ongeldig te laten verklaren.

Als u een onderliggend gezondheidsprobleem of een langdurige aandoening heeft, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat u geen toegang kunt krijgen tot een particuliere ziektekostenverzekering. U kunt echter te maken krijgen met hogere premies of uitsluitingen voor bepaalde medische aandoeningen.

Hoe u de kosten van uw privé gezondheidsplan kunt verlagen


Bedenk ook dat u kunt bijdragen aan het verlagen van uw zorgpremie door te kiezen voor bepaalde mogelijkheden, zoals een Jaarlijks Eigen Risico of een medeverzekering.

Een jaarlijks eigen risico zijn de 'uit eigen zak' zorgkosten die u betaalt voordat uw dekking ingaat. Als u bijvoorbeeld een jaarlijks eigen risico van USD 100 heeft, betaalt u de eerste USD 100 van uw behandelingskosten per jaar en uw zorgverzekering zal de rest dekken, onder voorbehoud van eventuele uitsluitingen en de limieten van uw plan. Hoe hoger het Jaarlijks Eigen Risico, hoe lager uw premie.

Vergeet niet dat als u een jaarlijks eigen risico kiest, u alleen een bedrag moet kiezen dat u zich kunt veroorloven. Een goedkopere premie is niet handig als u ziek wordt en het zich vervolgens niet kunt veroorloven om uw eigen medische kosten te dekken, voordat uw plan wordt uitbetaald!

Een geschikt gezondheidsplan kiezen


Door het meest geschikte gezondheidsplan voor u en uw gezin te kiezen, kunt u er gerust op zijn dat u toegang krijgt tot de behandeling wanneer u deze het meest nodig heeft.

Onthoud dat als u een expat bent die in het buitenland woont of iemand die vaak reist, een internationale ziektekostenverzekering wellicht een betere optie voor u is. Zelfs als u ergens woont met goede algemene zorgvoorzieningen waartoe expats toegang hebben, kunt u nog steeds te maken krijgen met:

  • Standaard inzake zorg lager dan u gewend bent;
  • Verschillende processen voor het diagnosticeren van ziekten;
  • Overbevolking en lange wachttijden; 
  • Communicatieproblemen door de taalbarrière.

In deze omstandigheden kan het afsluiten van een internationale ziektekostenverzekering u de geruststelling geven dat u toegang heeft tot de beste particuliere medische voorzieningen, waar het leven u ook brengt.

Voor meer informatie over de plannen die wij aanbieden en de verschillende dekkingsniveaus kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte: hello@expat-verzekeringen.com

 

Andere Websites

Expat Wealth At Work - om u te helpen uw financiën als expat te optimaliseren. Van hints en tips over alles wat met financiën te maken heeft tot ideeën en gedeelde ervaringen van de wereldwijde expat gemeenschap, het is de plek om te leren en geïnspireerd te raken om uw eigen financiële bestemming te creëren en te realiseren.

Expat Insurance - English version of this site.


 »